Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

YouTubefilmpjes eenvoudig downloaden zonder software

Afbeeldingsresultaat voor youtube

Regelmatig krijg ik de vraag om voor een collega een YouTubefilmpje te downloaden, zodat hij/zij dit offline kan gebruiken in de klas.  Ik kreeg vrijdag een tip van een collega die deze taak wel heel eenvoudig maakt.  Je zet gewoon ss vooraan de link van het YouTubefilmpje en je kan daarna zo het bestand downloaden.  Meestal krijg je dan nog de keus in welk formaat.  Een voorbeeldje: om het filmpje te downloaden dat zich op dit adres bevindt: https://www.youtube.com/watch?v=NZnPGd69NR4   volstaat het om https://www.ssyoutube.com/watch?v=NZnPGd69NR4  in tegeven.   Het is natuurlijk niet nodig om die s-sen vetjes te maken, ik deed dat enkel opdat ze zouden opvallen.  Het eerste deel https://www. mag je ook gerust weglaten.

Je krijgt dan te keuze uit MP4 360p of MP4 720p    Hoe hoger het laatste getal, hoe beter de kwaliteit.  Maar als je op meer klikt, zie je dat je zelfs enkel de audio kan downloaden en dat kan interessant zijn als je enkel uit bent op de muziek.