Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Voice dream

Afbeeldingsresultaat voor dream voice app

Ik ben een trouwe luisteraar van Tech45.  Deze podcast beluister ik wekelijks terwijl ik op de fiets naar één van mijn scholen trap.  Maarten Hendrikx, de moderator, staat als directeur voor een gemeenteschool in Munsterbilzen.  Hoewel de podcast zelden over het onderwijs gaat, kwam in de vorige uitzending de app Dream Voice  aan bod, die in de school van Maarten als alternatief voor Kurzweil wordt gebruikt.  Mijn interesse was gewekt om deze app even van naderbij te bekijken.  Voice Dream is vergelijkbaar met Claro Speak.  De Nederlandse stemmen zijn volgens Maarten zeer goed.  Het programma leest alle soorten bestanden: doc(x), pdf, txt, html, ...  Je kan deze bestanden opslaan in the cloud zoals dropbox, iCloud, box, google drive, ...  Het leest ook websites voor.   Op de officiële website wordt enkel een link gelegd naar de AppStore €9.99, maar er is ook een versie voor Android die €11,08 kost.  Voice Dream biedt eigenlijk twee programma's aan: reader en writer.  Met writer kunnen ook teksten geschreven worden in combinatie met spraak, zodat dit nog dichter aansluit bij Kurzweil.  Claro Speak is goedkoper, maar enkel geschikt voor iOS, maar beide programma hebben ook in-app-aankopen, wat betekent dat je voor sommige functies nog moet bij betalen.  

Beide programma lijken me een goedkoop alternatief voor thuisgebruik tegenover Kurzweil.  Ik heb zelf geen ervaring met deze programma's, maar ik hoor van collega's positieve reacties.