Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 2 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Upgraden naar Windows 10 of niet?

Afbeeldingsresultaat voor windows 10 logo

Wie werkt met Windows 7 of hoger, zal zeker al gemerkt hebben dat Windows er alles aan doet om je naar Windows 10 te pushen.  Is dit een verstandige beslissing?  Ik kan daar volmondig ja op antwoorden.  Ik heb zelf gewacht tot vorige week om mijn werkcomputer up te graden, want mijn toestel is zeker niet eenvoudig geconfigureerd.  Ik maak gebruik van Fences, er hangen vier harde schijven aan, een NAS-server, scanner/printer en een docksysteem.  De overstap verliep zonder struikelen.  Enkel mijn vingerscanner deed het eerst niet, maar bleek dat ik deze zelf moest activeren in Windows Hallo met een instelling.  Nu scant hij mijn vinger(s) beter dan vroeger.  Mijn bureaublad ziet er identiek uit als vroeger.  Enkel de taakbalk en windowsknop zijn iets gewijzigd.  De computer start nog iets sneller op dan vroeger.  De PC vraagt iets minder arbeid van de processor, dan zie ik aan een teller die constant op staat.  Al bij al, een succesverhaal.  

Waarom raad ik aan om over te stappen naar Windows 10?

  1. De computer draait merkelijk beter dan onder Windows 7.  Het verschil met Windows 8.1 is kleiner.
  2. Tot juli 2016 is de overstap vanaf Windows 7 of hoger gratis, daarna niet meer.
  3. Windows 10 zal blijven evolueren.  Voor windows 7 of 8 wordt enkel nog ondersteuning geboden met veiligheidspleisters.
  4. Volgens Microsoft komt er geen Windows 11 meer, maar wordt Windows 10 verder uitgewerkt.
  5. Er zijn volgens mij geen problemen meer met drivers, zeker niet voor computers van maximaal drie jaar oud.
  6. Windows 10 draait ook op oudere systemen, bijvoorbeeld met een dualcore.  Je mag stellen, als er vista op kon draaien, dan zal 10 ook geen probleem zijn. 
  7. Het upgraden is heel eenvoudig en vraagt minder tijd dat ik verwacht had, na anderhalf uur waren we op onze bestemming.
  8. Valt windows 10 tegen, dan kan je nog steeds binnen de dertig dagen terug keren naar je oud besturingssysteem.  Daarna is het niet meer mogelijk.

Had je een bepaald probleem op je oud besturingssysteem, dan is de kans groot dat dit ook zo zal zijn onder Windows 10.  Mijn nicht haar laptop crasht als je de stroomkabel insteekt.  Dat probleem is gebleven.  Mijn computer heeft soms problemen met een bepaald programma waarbij de verkenner opnieuw wordt opgestart, ook dit probleem bleef.

Op deze website lees je nog eens uitvoerig hoe je de upgrade in goede banen leidt, maar het is makkelijk dan je zou denken.