Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 3 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Terug naar mijn eerste liefde

Geïnteresseerde volgers zullen gemerkt hebben dat de frequentie van mijn blogs sterk gedaald is tegenover vroeger.  Een wijziging in mijn professioneel takenpakket ligt hier aan de basis.  Zonder hier verder over uit te weiden, is het gevolg dat ik een oude liefde terug heb omarmd: educatieve programma's schrijven.  Tijdens de vijftien jaar dat ik voor het tweede leerjaar stond, heb ik tientallen programma's geschreven voor eigen gebruik in de klas.  Toen ik ICT-coördinator werd, stierf de goesting om te programmeren stilletjes uit, omdat ik van 's morgens tot 's avond reeds op een scherm zat te staren.  Maar oude liefdes roesten niet en ik ben sedert enkele maanden bezig om die liefde terug op te poetsen met veel zelfstudie.  

Het eerste programma dat ik ooit voor Windows knutselde was geluidenmemory.  Symbolisch wilde ik dit programma herschrijven in Flash.  Memomuzi was geboren en gisteren kon ik het afwerken.  

Memomuzi is een memoryspel waarbij telkens twee dezelfde klanken moeten herkend worden.  Er zijn vijf niveaus.  In het vijfde niveau hoor je twee instrumenten door elkaar.  Onder de kaarten wordt telkens een klassieke componist zichtbaar en als alle kaarten worden herkend, kan je op Youtube filmpjes bekijken en beluisteren over deze componist.

Opbouwende kritiek is welkom.  KLIK HIER om Memomuzi te spelen.