Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 2 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Programmeren op school hoeft geen geld te kosten

Ik trek momenteel rond in derde kleuterklassen en eerste leerjaren met een Bee-Bot om mijn collega's warm te maken om hun leerlingen te leren programmeren.  De reacties zijn heel enthousiast, maar de prijs van de Bee-Bot blijft een struikelblok.  Persoonlijk blijf ik het geen zo'n dure investering vinden, maar soit. 

In een oude blog schreef ik reeds dat je ook kan leren programmeren zonder hulp van toestellen.  In het boek CSUnplugged staan prachtige lessen hoe je leert programmeren zonder hardware als een PC, tablet, Bee-Bot, Ozobot, ...  Dit Engelstalige boek werd nu helemaal vertaald in het Nederlands, zodat het boek nog veel toegankelijker is voor de lage landen.  Elke school heeft de mond vol van STEM, maar hebben problemen met de eventuele investering.  CSunplugged valt ook onder STEM en kost je geen enkele euro.