Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 2 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Overstappen naar Windows 10 of niet?

In de klas staan één of meer computers die draaien op Windows 7 of 8.1.  Na enkele dagen verscheen plots een lichtblauw venster op jouw bureaublad met de vraag om over te stappen naar Windows 10.  Is dit een te nemen stap op een gevaarlijk avontuur dat je beter niet onderneemt?
Wanneer je computer Windows 7 kan draaien, dan is hij zeker in staat om met Windows 10 te werken.  Meer zelfs: je computer zal zich nog beter in zijn vel voelen, want Windows 10 is een lichter besturingssysteem dan Windows 7, met andere woorden, de computer wordt minder belast.
Tot 29 juni 2016 is de upgrade gratis, daarna moet er voor betaald worden.  Persoonlijk zou ik computers die in de klas staan upgraden vanaf Windows 7.  Het proces is eenvoudig, maar vraagt wel de nodige tijd.   Reken toch op twee uur per computer.  Bij de juiste instellingen, verlies je geen data en ziet je bureaublad er bijna hetzelfde uit als van te voren, alleen met modernere pictorgrammen.  Computers van directies en secretaressen zou ik nog niet updaten.  Vaak hangen hier allerlei toestellen aan, zoals een scanner, printer, kaartlezer en het is niet zeker dat er reeds voor al deze toestellen drivers bestaan.  Ik vermoed dat dit probleem vanaf 2016 ook opgelost zal zijn.  Werk je met Windows 8.1 zoals ik, dan zou ik niet upgraden.  Ik ben heel tevreden over dit besturingssysteem, wat men er ook over beweert in de media.  Ik heb wel de tegelinferface eraf gegooid, die stoorde mij mateloos.