Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 3 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Korte URL Facebookpagina

Ik ben geen Facebooker, laat dat duidelijk zijn, maar ik vind het wel een uitstekend communicatiemedium voor het onderwijs.  Eind deze maand brengen wij met onze school een musical.  Als deel van de werkgroep PR proberen wij naast sponsors ook zoveel mogelijk reclame te maken en Facebook is daar een uiterst geschikte tool voor.  Ik maakte reeds vorig jaar een Facebookpagina aan met de titel van onze musical.  Vreemd genoeg was deze pagina enkel te bereiken via een lange URL.  Wat speurwerk leerde me dat we eerst 25 volgers moeten hebben en dat we dan de URL kunnen aanpassen.  Ik was dit wat uit het oog verloren tot een ander lid van de werkgroep mij vroeg of we reeds konden werken met een kortere URL.  Na weer wat speurwerk vond ik deze screencast, die wel een klein foutje bevat.  Je mag geen hoofdletters gebruiken in de URL www.facebook.com/users.  Je log eerst in op jouw persoonlijke Facebookaccount en daarna kan je dan een pagina aanpassen.  facebook.com/spekkegem was een feit.  Zo heb ik weer een beetje reclame kunnen maken, hoewel alle kaarten bijna de deur uit zijn.

Hou er wel rekening mee dat niet-facebookers openbare pagina's niet meer kunnen zien in België, omdat Facebook ons Belgenlandje zo een hak wil zetten.  Oog om oog, ...