Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Klascement en OER

Afbeeldingsresultaat voor klascement
Deze week mocht ik als gastspreker twee presentaties geven tijdens het Open Educational Resources Event in de gebouwen van het Ministerie van Onderwijs.  Mijn presentatie vind je terug op tinyurl.com/oer16  Dit event werd ingericht door Klascement, het leermiddelennetwerk bij uitstek voor leerkrachten.  Daarom wil ik graag nog eens reclame maken voor dit prachtige initiatief dat stilaan naar zijn twintigjarig bestaan loopt.

KlasCement uitleggen kan het best met onderstaande video:

Samengevat is Klascement een verzamelplaats van oefenmateriaal, lesbundels, apps, video's en onderwijsactiviteiten gemaakt door leerkrachten voor leerkrachten.  Om hiervan gebruik te kunnen maken maak je gratis een login aan.  De folder Waarom uren spenderen aan het voorbereiden van je les?  Wat je zoekt, staat al op Klascement, legt je haarfijn uit hoe je dit doet.

In deze korte screencast zie je hoe eenvoudig het is om snel materiaal op te zoeken voor het basisonderwijs die je kan downloaden en gebruiken rond Pasen op de website van Klascement.