Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Geef me de krant eens

Smartphones zijn zalige dingen.  Je kan er van alles mee doen, onder andere filmen.  Vroeger plaatste ik de filmpjes op YouTube of Vimeo, maar daar kroop toch steeds wat werktijd in.  Tegenwoordig gebruik ik hiervoor mijn Google Drive-account.  Ik kan de filmpjes eenvoudig in een map posten en die map delen via de schoolwebsite.  Zo hoef ik niet de URL van elk filmpje apart te bloggen.  Wanneer je gebruik maakt van Google Apps Education, dan is de opslag onbeperkt.  Post je een opname van een optreden op muziek, dan krijg je geen berisping van YouTube dat je misschien de auteursrechten schendt.

Ik hoop dat dit voorbeeld van vorige week dit beter illustreert.  Het is een lesje drama waarbij de verwerking achteraf gebeurt door mijn leerlingen thuis:

Kan jij onderstaande gevoelens plaatsen bij de juiste video?

gemeen, onzeker, slaperig, blij,  uitgeput, overheersend, verliefd, onbeleefd, verlegen, boos, stiekem

Nog deze tip: Ik kan de filmpjes niet onmiddellijk posten vanuit het geheugen van mijn telefoon naar Google Drive.  Ik moet de filmpjes eerst downloaden op mijn computer en vanaf  mijn laptop uploaden naar Google Drive.