Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Een leuk voorbeeld van Artificiële Intelligentie

De computer is in staat om aan de hand van twintig vragen de meeste zelfstandige naamwoorden te raden.  Dit is een leuke activiteit die ik persoonlijk zou classificeren onder taalbeschouwing.  

Klik op deze link.  Eerst vul je wat personalia in.  Daarna kies je zelfstandig naamwoord dat geen eigennaam is.  Daarna beantwoord je vragen over het woord dat je hebt gekozen.  Meestal slaagt de computer erin om met twintig vragen jouw woord te raden.  Ik vind dit een mooi staaltje van AI of artificiële intelligentie. 

Je zou dit spel ook als mens tegen computer kunnen spelen.  Eerst speel je het spel met je klas, de leerlingen mogen enkel vragen stellen waarop jij enkel met ja of neen kan antwoorden, daarna is de computer aan de beurt.  Wie heeft het minst vragen nodig?