Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Drie screencasts om als leerkrachten te starten met code.org in de klas

Afbeeldingsresultaat voor "code.org"

Code.org is een fantastische website om kinderen te leren programmeren.  Het gebruik is volledig gratis en je hoeft als school niet te investeren in dure hardware.  Met kinderen bedoel ik kleuters, maar er is voor elk wat wils.  De oefeningen zijn gradueel opgebouwd van simpel tot moeilijk.  Het overgrote deel is beschikbaar in het Nederlands, video's worden ondertiteld.  Soms krijg je een vraag die voor ons Vlamingen niet op te lossen is, maar je laat deze oefeningen dan maar over.

Hoewel het gebruik voor kinderen heel eenvoudig is, is de start voor een leerkracht dit niet.  Ik heb daarom drie screencasts gemaakt die deze start uit de doeken doet:

Hoe maak je als leerkracht een account aan op code.org?

Hoe voeg je als leerkracht leerlingen toe aan code.org?

Hoe loggen leerlingen in op code.org?

Elke leeftijdsgroep logt in op een aparte manier.  Als leerkracht kan je het hele leerproces ook volgen.  Besef dat deze website voor alle kinderen geschikt is, niet enkel voor de knapsten van je klas!