Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Drie leuke activiteiten rond Jeroen Bosch

Afbeeldingsresultaat voor jeroen bosch

Jeroen Bosch, moeilijker gebekt: Jheronimus Bosch, werd vijfhonderd jaar geleden geboren in 's Hertogenbosch.  Hoewel deze stad geen enkele echte Bosch in zijn bezit heeft, konden ze toch een prestigieuze tentoonstelling organiseren waarop heel wat originelen te zien zijn.  

's Hertogenbosch is een stad die best vergelijkbaar is met ons Brugge, omdat je er nog heel wat Middeleeuwse kenmerken terug vindt.  De leerlingen kunnen deze stad verkennen door met een teletijdsmachine terug te keren en de stad aan de hand van dit werkblad te verkennen.

Kinderen kunnen enkele schilderijen van Jeroen Bosch op een speelse wijze ontdekken via deze website.  Je leert er de vele details ontdekken die in de schilderijen verborgen zitten.

Een derde leuke activiteit die kinderen op de schilderijen van Jeroen Bosch kunnen toepassen is het ICdeeTje: sprekende schilderijen.