Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 2 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

De start voor jouw klascomputer duurt op 1 september langer

De meeste klascomputers stonden twee maanden werkloos te wachten op het nieuwe schooljaar.  Veel leerkrachten zullen op 1 september enthousiast de startknop indrukken om opnieuw snel aan de slag te kunnen.  Hou er rekening mee dat de eerste start wat langer zal duren dan tijdens het schooljaar.  De meeste computers halen automatisch updates af en installeren die daarna.  In twee maanden tijd zijn er heel wat updates de revue gepasseerd.  Hou er daarom rekening mee dat jouw klascomputer misschien niet zo enthousiast is als jijzelf hopelijk wel bent.

Computers die draaien onder windows 7 of 8.1 zullen heel waarschijnlijk de vraag presenteren of windows 10 mag geïnstalleerd worden.  Op zich is Windows 10 een goed besturingssysteem, maar de kans bestaat dat je oude printer of scanner achteraf niet meer zal werken.  Overleg daarom best met jouw ICT-coördinator of de update mag gebeuren.  Ik kom later nog terug op deze update naar Windows 10.  Verwittig ook jouw leerlingen dat zij de update niet opstarten. Je kan de melding om Windows 10 te installeren wel uitschakelen, maar dat is niet zo eenvoudig voor de meeste leerkrachten.