Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 3 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van quinzebilles

De DOOTAB: een alternatieve tablet, het overwegen waard.

Tijdens de 25ste ICT-dag, maandag jongstleden, zag ik over de middag de DOOTAB aan het werk.  Deze tablet werd door Intel speciaal ontwikkeld voor het onderwijs, ook voor basisscholen.  De DOOTAB is de combinatie van een laptop en een tablet, omdat de tablet losgemaakt kan worden van het toetsenbord.  De tablet draait onder Windows 8.1 en kan doorgroeien naar Windows 10.  De meerwaarde van DOOTAB is volgens mij dat hij in staat is om alle windowsprogramma's te draaien, ook op de tablet.  Er bestaan goede educatieve apps, maar ze zijn eerder zeldzaam.  In de browser kunnen wel heel veel goede toepassingen draaien, maar die hebben vaak FLASH nodig en de meeste tablets laten FLASH niet toe.  Met de DOOTAB is dit geen probleem.  Er zit ook een stylus bij, een pennetje.  Voor de rest is de DOOTAB voorzien van alle gangbare poorten, in- en uitgangen die je ook op een laptop terugvindt: USB, hdmi, ingang voor een geheugenkaartje.   Tenslotte vind ik de prijs ook heel competitief.

De DOOTAB wordt in België verdeeld door AcademicShop en Dootab.be

De officiële naam die Intel geeft aan het toestel is Education 1 in 2, maar afhankelijk van het land krijgt het toestel in Nederland de namen Skooltab en Skoolmate.  In Engelstalige landen kwam ik de naam Leader W230 tegen.

Ik twee Nederlandstalige recenties van Willem Karssenberg en Lienke Boot

Jammer genoeg kan ik nog geen persoonlijke indruk geven van deze tablet, omdat ik hem zelf nog niet onder handen kon nemen.